Flýtileiðir:

Norden i norden udenom 20.09.2017

Nordisk sprogfest, Aarhus 2017

Tid och plats: d. 20. september kl. 16.-18. Vogn 2, Godsbanen.

Målgrupp: öppen för alla

 

Universitetens betydelse som förmedlare av Nordens språk och kulturer, i och utanför Norden. Hur kan vi öka samarbetet mellan Nordistikk i og utenfor Norden og främja intresset för nordiska studier i världen?

Rundabordssamtal om Nordens språk, litteratur och kultur vid universitet i och utanför Norden, nu och i framtiden,  om undervisning, forsking och kulturella evenemang. Diskussionsledare blir: chefredaktör for Språktidningen Patrik Hadenius (Stockholm).

Detagare i rundabordssamtalet blir: forskingslektor Helga Hilmisdóttir (Reykjavík), universitetslektor och universitetslektor och författere Torstein Stiegler Seim (Øland), författere Dorthe Nors, (Jylland), direktör Tiia Strandén (Finland) och universitetslektor Anders Mortensen (Lund).

Syftet är att uppmärksamma universitetens betydelse som förmedlare av Nordens språk och kultur,  och  att bidra till att öka samarbetet mellan dessa institutioner och främja interesset för nordiska studier i världen.

Arrangör: Samarbetsnämnden för Nordenundervisning i utlandet (SNU) og Centre for Scandinavian Studies Copenhagen-Lund (CSS)

 

 

Tillbaka