Flýtileiðir:

Samarbetsnemnden for Nordenundervisning i utlandet

Samarbetsnemnden for Nordenundervisning i utlandet

Møte den 7. november 2019, kl. 14–19.00, i universitetet i Wien.

© Bwag/Wikimedia

Se programmet her.

Samarbeidsnemnda for Norden-undervisning i utlandet.

Möte i Radison Hotel i Reykjavik 29. mars 2019, kl. 8.30-11.30.

 

Hvad med språkfelleskapet? Er nordisk språkfelleskap på vei ut?

Veröld - Vigdís hus, Islands Universitet

28. mars 2019, 9:00-16:00

Seminar om hvordan det står til med det nordiske språkfelleskapet - ikke minst på universitetene i Norden. En ny utredning om undervisning av Nordens språk ved universiteter og høyskoler i Norden lanseres av Anna Helga Hannesdóttir, Göteborg universitet og Gitte Mose, Universitetet i Oslo. Andre forelesere: Johan Myking, Univeristetet i Bergen; Patrik Hadenius, Utgivarna, Stockholm; Taija Udd, Helsingfors universitet; Auður Hauksdóttir, Islands universitet; Birna Arnbjörnsdóttir, Islands Universitet; Lars-Göran Johanson, Islands Universitet; Ari Páll Kristinsson, Árni Magnússon-Institutt for islandske studier, og Helga Hilmisdóttir, Árni Magnússon-Institutt for islandske studier.

Foredragene blir holdt på et av de skandinaviske språkene.

Registrering her

Stöd för nordiska samarbetsprojekt

Samarbetsnämnden för Nordenundervisning i utlandet (SNU) utlyser under hösten 2018 möjligheten för universitet i världen att söka stöd för nordiska samarbetsprojekt. SNU har även tidigare, fram till 2014, erbjudit detta projektstöd, då med medel från Nordiska ministerrådet. Nu finansieras bidraget nationellt, av medlemsorganisationerna i SNU (UFM, UBS, Stofnun Árna Magnússonar, SIU och SI), som en försöksverksamhet sedan ett år tilbaka.

Formuläret och bilagor skickas senast den 15. oktober 2019

Se mere her 

 

SNU möte i Gdansk 5.-6. november 2018

se mere her

16.03.2018
SNU möte i Stockholm
Lesa meira

 Samarbetsnämnden för Nordenundervisning i utlandet

Samarbetsnämnden för Nordenundervisning i utlandet arbetar för att främja undervisningen i språken i Norden, i nordisk kultur och samhällsförhållanden samt för att öka intresset för Norden vid utländska universitet och i samhället i övrigt. Nämnden är ett nätverk för de nationella lektoratsadministrationerna i Norden.